Båtliv / Gårdsliv

Årskrönika

2010-12-31

Årskrönika 2010

Ja som alla skriver just nu överallt så är det tid för en sammanfattning av året..
Både nya och gamla kunder, vänner och familj. 

Varvet:
Ja det har hänt mycket. 2010 fick vi äntligen hem den nya traktorn. Atlas 95. Det visade sig vara ett lyckat köp då det har fungerat otroligt bra under upptagningssäsongen av vinterbåtarna. Vi har gjort en del markarbeten på varvet. Handikapp parkeringen blev grusad istället för gräsäng. Vi har utökat vinterförvaringen med ordentliga grusplaner och maskinen har fungerat jättebra.
Vi lyckades komma upp i antal vinterbåtar som vi önskade från förra året.

Gården(Djuren):
Stallet blev klart med upprustning av ladan. Nu finns 4 boxar som är godkända av Länstyrelsen. Vi anla även en mindre ridbanan och några fler hagar byggdes. Nu finns det olika alternativ beroende på vad hästen kräver.
Mycket har hänt på hästfronten. Hästar har kommit och åkt. Ett hedersomnämnade vill jag ge till min och min mammas häst Stjärngossen som jag tävlade sist i maj med en andraplacering. Efter sommaren och hösten började han plötsligt en dag att vingla och bete sig väldigt konstigt. Efter 8 år med samma häst känner man varandra ganska bra. Han va inte sig själv. Efter en hel del undersökningar och kontakt med veterinär. Röntgen vid ulltuna sjukhus hade han utvecklat en stor pålagring mellan 2 halskotpelare som tryckte på ryggmärgen. Därav kunde inte han kontrollera sin kropp. Så han fick somna in och slippa mer lidande. Vi saknar dig varje dag Stjärnis!
Vår andra häst, QuickStep är frisk efter hovbensfrakturen som han drog på sig i februari.
Han gjorde kvalitetsbedöming för 4åriga hästar på Strömsholm med godkända resultat. Extriört fick han 8:or rakt igenom! Kul.
Just nu på gården bor Alwa, Fjording från Skansen, Hilmer Gotlandsruss på 16 år och Gimli, Shetlandsponny på 18 år.

Familjen:
Ja året började inte så bra för oss.. Daniel bröt foten 1 januari och jag åkte på elak blindtarm 8 jan. Efter 2 veckor fick barnen vattkoppor och ja tror inte vi människor förrän flera veckor senare. Tove har hunnit bli 4 år och Dante 2 år.
Inte klokt! Tiden går så fort.
Jag fyllde 27 år här nu den 12 dec och snart fyller Daniel 33 år.

Vi hoppas på att 2011 ska ge oss en lite bättre start.


Vi önskar alla ett riktigt Gott Nytt År och god forsättning.
Glöm inte och skriv några rader i gästboken när ni tittar förbi!Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)